Informatie

Simon Stein

Vanafprijs:

€ 400,00

(excl. licht en geluid)

 

Geschikt voor: 
Bruiloft, Feesttent , Bedrijfsfeest , Dorpsfeest, Festivals

Informatie:
Ook te boeken met drive-in show of samen met zijn band!

 

Simon Stein

 

Simon Stein voordelig en snel boeken? BoekJeBandje.nl is het bemiddelingskantoor waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot Simon Stein.

simonstein3

Levensgenieter, optimist en niet te vergeten vlotte prater Simon Stein wordt in Volendam geboren op 10 april 1980 als Simon Cornelis Jacobus Tol. De naam Stein is, zoals vaak voorkomt in Volendam, een bijnaam die eigenlijk niets meer is dan de naam van zijn oma die door de twee volgende generaties als extra naam is overgenomen.Behalve zijn vrouw Judith, waarmee hij twee kinderen heeft, zijn er maar weinig mensen die hem 'gewoon' Simon noemen.

Gitaar

Als jongste broertje van een oudere zus en broer wordt de interesse voor muziek al op jonge leeftijd gewekt. Zijn broer (gitarist van o.a. Mon Amour) duwt hem op zijn twaalfde jaar een gitaar in handen en geeft hem zijn eerste gitaarles. Zijn passie voor muziek is geboren. Vanaf zijn 14e zwerft Simon Stein van het ene Engelstalige (rock)bandje naar de andere. Hierin treedt hij altijd op als zanger. Onder andere door zijn huwelijk, de geboorte van zijn twee kinderen en zijn niet uit te putten enthousiasme raakt hij meer en meer geïnspireerd.

Eigen nummers

Na bijna 15 jaar te hebben gezongen in verschillende coverbands besluit hij begin 2008 om zelf nummers te gaan schrijven. Verrassend genoeg niet in het Engels, maar in het Nederlands. Naast het hebben van een eigen bedrijfje werkt hij twee jaar intensief aan dit eerste album. Dit doet hij niet alleen. Hij schakelt de hulp in van vele andere muziekvrienden uit het welbekende dorp.

Tol en Tol

Al enige tijd werkt Simon Stein aan een eigen album en vraagt hiervoor de hulp van vele andere muziekvrienden uit het welbekende ‘muzikale’ dorp. Nu is er dan eindelijk de release van zijn eerste CD-single met daarop het 3 nummers; ‘Blauwe Vlinder’ en ‘Als ik naar je kijk’ en ‘Nachtenlang’. ‘Blauwe Vlinder’ en ‘Nachtenlang’ zijn geproduceerd door Jan Koning en Hans Hollestelle en "Als ik naar je kijk" is geproduceerd/gearrangeerd door Cees en Thomas Tol, het zeer succesvolle duo bekend van BZN en niet te vergeten Jan Smit.

Muziekstijl

De ‘smaak’ van het album is, naar eigen zeggen, moeilijk om de vinger op te leggen. Het is een ratjetoe van verschillende ingrediënten, overgoten met diverse sausjes. Up-tempo, rustig, melancholisch, vrolijk, diverse klanken komen voorbij. De bedoeling is in ieder geval om er een hedendaagse troubadourstijl van te maken, zoals bijvoorbeeld Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Frank Boeyen . En of dit gelukt is... mag u zelf bepalen!

Boeken , solo of met Mission 10

Simon Stein is bij BoekJeBandje te boeken als solo-artiest maar ook als Duo of als leadzanger van zijn eigen band Mission Ten. Zie hiervoor hun pagina, klik hier

Dutch 70's show

Ook is Simon te boeken met de Dutch 70's show. Een band bestaande uit 5 personen met een gezellig repetoire met nummers uit de jaren 70 als Neil Diamond, Tom Jones, CCR, Van Morrison, The Cats, maar ook NL nummers als De Clown en De Troubadour en De Zomer Voorbij.

Media

 

 

Opties / Boekingen

Wilt u meer informatie over de band of act?

Of wilt u een optie plaatsen of boeken?

Neem dan met ons contact op via onderstaand telefoonnummer.

 

0514 - 234 111

Bel mij terug

Voer hier uw telefoonnummer in en wij bellen u z.s.m. terug.